5 راه برای مقابله با خون آشام های عاطفی
5 راه برای مقابله با خون آشام های عاطفی
آیا یک همکار یا دوست دارید که می خواهید از او دوری کنید، یا کسی که بعد از گذراندن وقت با او، احساس “بیخیالی” در شما ایجاد کند؟ شاید متوجه شده باشید که یک همکار خاص باعث می شود شما احساس خستگی کنید. یا هر بار که مجبور به تعامل با یک فرد خاص هستید، احساس وحشت قابل لمسی دارید.
هیولاها ممکن است واقعی نباشند، اما خون آشام های احساسی مطمئناً واقعی هستند و آنها می توانند اعتماد به نفس، رفاه و بهره وری شما را خراب کنند. بیاموزید که خونآشامهای عاطفی چیست، چگونه میتوان آنها را تشخیص داد و چگونه با آنها برخورد کرد.
خون آشام های عاطفی چیست؟
در اساطیر، خون آشام موجودی است که با تغذیه از خون سایر موجودات زنده می ماند. آنها معمولاً یک نوع موجود مرده هستند، بنابراین برای همیشه زندگی می کنند، اما نمی توانند برای مدت طولانی در نور خورشید زنده بمانند. این احتمال وجود دارد که بسیاری از آنها را در محل کار و یا حتی در زندگی خود پیدا نکنید.
از طرف دیگر، خون آشام ها در محل کار خود رشد می کنند. به این دلیل است که بسیاری از ما هویت خود را حول کارهایی که برای امرار معاش انجام می دهیم می پیچیم. ما تمام خودمان را به کارمان می آوریم و ارزش خود را با دستاوردهایمان می سنجیم. یک خون آشام احساسی از چیزی که ما بیشتر به آن اهمیت می دهیم تغذیه می کند.
آنها ممکن است خون ننوشند، اما مانند همتایان اساطیری خود، رفاه، سرزندگی و اعتماد به نفس اطرافیانشان را تخلیه می کنند. آنها انرژی و اشتیاق ما را می گیرند. آنها ممکن است جاودانه نباشند، اما انتقادها و آسیب های روانی آنها می تواند در وجود ما همیشه زنده بماند. خوشبختانه، آگاه شدن از رفتارهای آنها یک راه عالی برای دور نگه داشتن آنها است.
خون آشام های عاطفی چه می خواهند؟
خون آشام های عاطفی ممکن است از رفتار خود آگاه باشند یا نباشند اما این باعث نمی شود که رفتار آنها کمتر سمی شود. تمایل آنها به دور کردن توجه از ناامنی های خود باعث می شود که دیگران را دستکاری و از نظر عاطفی سوء استفاده کنند.
آنها با کنترل روایت برای نگه داشتن خود در مرکز (و ترجیحاً در صندلی قربانی) اطمینان حاصل می کنند که هرگز مقصر نیستند. این افراد در اجتناب از مسئولیت اعمال و زندگی خود متخصص هستند.
چه شخصی این کار را عمدا انجام دهد یا نه، اثرات خون آشام های عاطفی می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد. در اینجا پنج نوع خون آشام عاطفی و نحوه تشخیص آنها از طریق آنچه می گویند و انجام می دهند آورده شده است:
5 نوع خون آشام عاطفی
- خودشیفته ها
به نظر می رسد که خودشیفته ها که به خاطر یکی دیگر از محبوبیت های اساطیری نامگذاری شده اند، نمی توانند در مورد چیزی جز خودشان صحبت کنند. حتی اگر شما ناراحت هستید یا از چیزی سخت عبور می کنید، آنها نمی توانند آنقدر توجه خود را از خود دور کنند تا با شما همدردی کنند یا حتی صدای شما را بشنوند.
این نوع به خصوص زمانی که در یک رابطه شخصی نزدیک با آنها هستید می تواند سخت باشد. ما تمایل داریم به نزدیک ترین افراد برای کمک به ما در گذر از بحران تکیه کنیم. افراد خودشیفته از نظر عاطفی بیش از حد نابالغ و خود محور هستند که نمی توانند ببینند چه زمانی به کمک نیاز دارید.
«هنوز غر زدنت تموم شد؟ من حتی به شما نگفتم چه اتفاقی برای من افتاده است.»
“این که چیزی نیست شما با چیزی که من با آن سروکار دارم سر و کار ندارید.”
- عاشقان درام
خون آشام های دراماتیک همیشه در میان یک بحران عاطفی هستند. اگر چیزی در زندگی آنها خوب پیش برود، آن را به حداقل می رسانند یا چیزی در مورد آن برای شکایت پیدا می کنند. اگر چیزی بد پیش میرود، این همه چیزی است که روزها، هفتهها یا حتی ماهها درباره آن خواهید شنید.
لزومی ندارد که شکست بزرگ باشد آنها می توانند راهی برای تبدیل هر چیزی به یک داستان فاجعه بار بیابند. اگر زمان کافی را در کنار یک شخصیت نمایشی بگذرانید، ممکن است ده ها بار از او بشنوید که همان داستان را تعریف می کند. به اندازه کافی طولانی، و ممکن است در درام آنها همبازی شوید.
“من حدس میزنم که در مورد ارتقاء هیجانزده هستم، اما اکنون در یک گروه مالیاتی بالاتر قرار میگیرم.”
“من چگونه هستم؟ آخرین چیزی که به شما گفتم چیست؟ اوضاع از این هم بدتر شده است.»
- قربانیان
هیچ وقت هیچ چیز تقصیر قربانی نیست. در واقع، حتی زمانی که شما “شواهد محکم” دارید، آنها برای توجیه رفتار خود حرکات عاطفی و ذهنی بسیار چشمگیری انجام می دهند. این نوع افراد نسبت به انتقادات درک شده بسیار حساس هستند و اگر بخواهید به کاری که میتوانستند به گونهای متفاوت انجام دهند اشاره کنید، سرزنش خواهند کرد.
اغلب افراد با ذهنیت قربانی بیشتر به همدردی علاقه دارند تا راه حل. متوجه خواهید شد که قربانیان توصیه ها را به خوبی دریافت نمی کنند و به نظر می رسد که علاقه ای به حل مشکل ندارند. آنها همیشه دلیلی دارند که چرا کار نمیکند، بنابراین تلاش برایشان فایده چندانی ندارد.
“آیا مرا سرزنش می کنی؟ اگر آنها وظیفه خود را انجام می دادند، من به موقع تمام می کردم!»
“ای کاش چنین چیزی کار می کرد، اما رئیس من هرگز آن را دنبال نمی کرد.”
- کنترل کننده ها
اگر با کسی صحبت می کنید که باعث می شود احساس کنید تنها یک پاسخ درست وجود دارد، احتمالاً با یک فرد کنترل کننده صحبت می کنید. این نوع افراد می توانند این احساس را در شما ایجاد کنند که باید برای هر کاری که انجام می دهید تأیید آنها را جلب کنید.
این خون آشام ها می توانند در دستکاری های خود سلطه جو یا ظریف باشند. پس از صحبت با کسی که کنترل می کند، اغلب احساس می کنید که در حال حدس زدن خودتان هستید.
“من آن را آنطور که هست ارائه نمی کنم اما شما احتمالاً چیزی را می دانید که من نمی دانم.”
“تو واقعاً باید ابتدا در مورد آن با من صحبت می کردی.”
- سخنرانان
افراد بیش از حد پرحرف ممکن است با نظرات و دیدگاه های خود بر گفتگو مسلط شوند. اگر فرصتی برای صحبت کردن پیدا کردید، آنها به سرعت شما را اخراج می کنند تا بتوانند به آنچه می گفتند بازگردند.
این افراد همیشه به این فکر می کنند که در حین صحبت شما چه می گویند. اگر آنها را در این مورد صدا کنید، آنها اغلب می توانند آنچه شما گفتید را بازگو کنند، اما تفاوت های ظریف آن را از دست می دهند. سخنرانان راهی پیدا می کنند تا همه چیز را به نقطه اصلی خود برگردانند. آنها نمی توانند با سکوت کنار بیایند.
“این به من یادآوری می کند که باید در مورد اتفاقی که برای من افتاده است به شما بگویم.”
“تو همیشه حرف من را قطع می کنی. واضح است که به هیچ کس جز خودت گوش نمی دهی.»
8 نشانه یک خون آشام عاطفی
اگر منتظر باشید تا یک خون آشام انرژی خود را شناسایی کند، مدت زیادی منتظر خواهید بود. در اینجا برخی از رفتارهای سمی وجود دارد که خون آشام های عاطفی معمولاً نشان می دهند:
- روشنایی گاز
نور گاز راهی است که باعث میشود شما به سلامت عقل، درک واقعیت یا غرایز خود شک کنید. چه خودآگاه یا ناخودآگاه، یک شخصیت گازسوز میتواند به شما این احساس را بدهد که نمیدانید درباره چه چیزی صحبت میکنید و حتی باعث میشود به حافظه خود شک کنید.
- رفتار منفعلانه – پرخاشگرانه
افرادی که منفعل – پرخاشگر هستند به ندرت چیزی را می خواهند. در عوض، آنها سعی میکنند شما را برای انجام کاری که از شما میخواهند دستکاری کنند. آنها اغلب شما را مسئول برآورده نکردن انتظاراتشان میدانند، حتی اگر هرگز به آنها اطلاع داده نشده باشد.
- عدم پاسخگویی
خون آشام های عاطفی به ندرت مسئولیت اعمال خود را بر عهده می گیرند. اگر به اشتباهی که مرتکب شده اند یا اقدامی را که به شما آسیب رسانده اشاره کنید، اغلب راهی برای سرزنش آن به گردن شما یا حداقل هر کسی جز خودشان پیدا می کنند.
- احساس گناه
احساس گناه سلاح مورد علاقه خون آشام های عاطفی است. هنگامی که آنها به شما احساس گناه می کنند یا دوست دارند که باید عذرخواهی کنید، اغلب از این فرصت به عنوان راهی برای بر عهده گرفتن هر مسئولیتی استفاده می کنند.
- فکر کردن به همه یا هیچ
بسیاری از مردم به الگوهای تفکر همه یا هیچ تمایل دارند. این یک ویژگی مشترک اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی است. این به تنهایی آنها را به خون آشام های عاطفی تبدیل نمی کند.
با این حال، زمانی که افراد افکار همه یا هیچ خود را به دیگران اعمال می کنند، می تواند سمی شود. آنها ممکن است افراد را خوب یا بد، سخت کوش یا تنبل، باهوش یا احمق توصیف کنند. در بهترین حالت، این کاهش دهنده است و در بدترین حالت، مضر است.
- نظرات نامناسب یا شخصی می دهد
خون آشام های عاطفی اغلب خیلی سریع به هم نزدیک می شوند. گاهی اوقات، این یک تاکتیک برای کشف اطلاعات حساس یا شخصی است که می تواند برای دستکاری شما مورد استفاده قرار گیرد. پرسیدن سؤالات شخصی نیز میتواند به طرز ماهرانهای قدرت را از شما دور کند و شما را تحت مراقبت قرار دهد.
- سندرم “همه چیز درباره من”
افراد سمی اغلب رفتارخود محوری از خود نشان می دهند. تلاش برای گفتن چیزی که برای شما اتفاق افتاده است، فایده ای ندارد. آنها کاملاً بی علاقه هستند مگر اینکه چیزی به آنها ربطی داشته باشد. و راهی پیدا خواهند کرد که همه چیز را به خودشان وصل کنند.
- احساسات خودتان
یکی از مهمترین شاخص های یک خون آشام عاطفی این است که بعد از تعامل با آنها چه احساسی دارید به خصوص برای مدت طولانی. اگر از نظر عاطفی احساس خستگی، افسردگی، ناامنی میکنید یا آرزو میکنید که اصلاً چیزی نگفته باشید، احتمالاً آن شخص یک خون آشام عاطفی است.
چگونه با یک خون آشام عاطفی کنار بیایید؟
همه ما باید یاد بگیریم که با افرادی برخورد کنیم که ترجیح میدهیم با آنها سروکار نداشته باشیم و این به ویژه در محل کار صادق است. حتی اگر از حضور آنها لذت نبریم، باز هم باید یاد بگیریم که با هم همکاری کنیم، ارتباط برقرار کنیم و امنیت روانی محل کارمان را حفظ کنیم.
در حالی که نمیتوانیم زمان و چگونگی ظاهر شدن خونآشامهای عاطفی را کنترل کنیم، میتوانیم تأثیری را که آنها روی ما میگذارند محدود کنیم.
ایجاد راهبردهایی برای مقابله با افراد سمی و رفتارهای آنها در زندگی می تواند به شما کمک کند که کنترل بیشتری داشته باشید. استرس کمتری خواهید داشت، انرژی بیشتری خواهید داشت و انعطاف پذیری را همراه با استراتژی هایی برای مدیریت رفتار آنها توسعه خواهید داد.
در اینجا پنج مرحله وجود دارد که می توانید برای مقابله با یک خون آشام احساسی بردارید:
- مرزهای مشخصی را تعیین کنید
خون آشام های عاطفی عاشق زندگی در فضای خاکستری هستند. هرچه کمتر در مورد آنها واضح باشند، بیشتر می توانند از آن دور شوند. آنها را در قبال اعمالشان مسئول بدانیم. برای رفتار آنها با شما و انتظاراتتان از آنها مرزهای مشخصی تعیین کنید.
برای مثال، اگر با کسی سروکار دارید که به طور مزمن دیر کرده است، زمانی را که قرار است به صورت کتبی با او ملاقات کنید، در نظر بگیرید. روشن کنید که اگر بعد از 15 دقیقه آنجا نباشند، شما می روید و اگر دیر آمدند پیگیری کنید.
تعیین مرزها به شما کمک می کند تأثیر منفی رفتار آنها را بر شما محدود کنید. زمانی که عواقب رفتارشان شروع به تأثیرگذاری روی آنها کند، انگیزه تغییر خواهند داشت.
- به حقایق پایبند باشید
خون آشام های عاطفی به دلیلی خون آشام های عاطفی نامیده می شوند. آنها دوست دارند شما را از طریق احساساتتان دستکاری کنند. هنگام برخورد با این افراد به حقایق پایبند باشید. به جای اینکه به آنها بگویید چه احساسی در شما ایجاد کردهاند، نمونههایی از رفتارهای خاصی را که نیاز به تغییر دارند به آنها بگویید.
به عنوان مثال، اگر قربانی روی دست دارید، می توانید بگویید “متاسفم که با این موضوع سروکار دارید، اما نمی توانم (مرز را در اینجا وارد کنید). اگر در محل کار اتفاق می افتد، با یک مدیر صحبت کنید یا آنها را تشویق کنید تا نگرانی های خود را به منابع انسانی برسانند.
- ذهن آگاهی را تمرین کنید
یکی از بهترین راهها برای محدود کردن تأثیر خونآشامهای عاطفی، ایجاد خودآگاهی از نحوه تأثیر رفتار آنها بر شما است. تمرین تمرکز حواس می تواند به شما کمک کند تا از اینکه چه رشته های عاطفی را برای دستکاری شما می کشند و چرا روی شما تاثیر می گذارد آگاه شوید. تمرینهای تمرکز حواس میتواند به شما کمک کند از تحریک یا کشاندن به یک بازی سرزنش جلوگیری کنید.
- با یک درمانگر صحبت کنید
خون آشام های عاطفی به خصوص زمانی که اعضای خانواده یا عزیزانشان هستند می توانند آسیب واقعی به سلامت روان ما وارد کنند. وقتی کسی که به او اعتماد دارید یا دوستش دارید باعث می شود احساس سرخوردگی کنید، به عزت نفس، اعتماد به نفس شما آسیب می رساند و انرژی عاطفی شما را تخلیه می کند. روابط با خون آشام های انرژی اغلب وابسته و استرس زا است.
کار با یک روانشناس می تواند برای تعیین مرزها و نگاهی عینی به رابطه مفید باشد. این نوع کار می تواند به شما در شناسایی الگوها، بهبود عزت نفس پایین و مرتب کردن واکنش های احساسی کمک کند.
گاهی اوقات، صفات سمی نشانه اختلال شخصیت یا پیش درآمدی برای آزار عاطفی و ذهنی است. فقط یک متخصص روانشناسی دارای مجوز می تواند اختلالات شخصیتی و خلقی را تشخیص دهد.
اگر تعامل شما با یک همکار یا یکی از عزیزانتان باعث می شود احساس بی ارزشی، افسردگی یا آسیب رساندن به خود کنید، فوراً رزرو وقت آنلاین مشاوره را داشته باشید.
- تعامل مجازی (یا اصلاً)
آیا نمی توانید از آنها دور شوید، در محل کار یا موارد دیگر؟ آنها را در فاصله نگه دارید. در حالی که ممکن است کنترلی بر محل کار آنها یا نحوه ارتباط آنها با شما نداشته باشید، می توانید بر نحوه تعامل خود با آنها کنترل داشته باشید.
ترسیم یک خط در محل تعامل یا حتی اگر در وهله اول با آنها ملاقات داشته باشید می تواند کمی از آزادی عاطفی شما را بازگرداند. حفظ سلامت روان دلیل خوبی برای مراجعه به روانشناس است.
افکار نهایی
ما به عنوان یک انسان، برای اتصال به سختی آماده ایم. این در طبیعت ما نیست که بخواهیم روابط را قطع کنیم یا درد دیگران را نادیده بگیریم. اما ما فقط زمانی می توانیم به دیگران کمک کنیم که خودمان خسته نباشیم و مطمئناً نباید این کار را با هزینه خود انجام دهیم.
یادگیری تشخیص پرچم قرمز در روابط خود و اولویت دادن به مراقبت از خود مهمترین سلاح شما در هنگام برخورد با خون آشام های عاطفی است.
دیدگاهتان را بنویسید