دومین دوره کارگاه آزمون های روانشناسی
دومین دوره کارگاه آزمون های روانشناسی ویژه دانشجویان روانشناسی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در همه گرایش های روانشناسی توسط دکتر الهام نصرتی از نیمه اول مهر 1403 در استان اردبیل به مدت 24 ساعت به صورت حضوری برگزار خواهد شد. این دوره شامل 8 جلسه ( 24 ساعت) می باشد و آزمون های نئو، رورشاخ، میلون، TAT، MMPI به صورت تخصصی آموزش داده خواهد شد.
قیمت تماس بگیرید
توضیحات
آزمونهای روانشناسی یکی از مهمترین ابزارهای روانشناسی هستند که برای تشخیص و درمان میتوان از آنها استفاده کرد. بنابراین دومین دوره کارگاه آزمونهای روانشناسی برگزار میشود.
آزمون های فرافکن نوعی از آزمونهای شخصیت هستند که در آن افراد با فرآورده های تخیلی خویش ویژگی های خود را فاش می سازند. آزمون فرافکن در مقایسه با پرسشنامه های شخصیت که گزینه های ثابتی دارند آزادی بیشتری برای پاسخ دادن فراهم می کنند.
آزمون رورشاخ (لکه های جوهر که باید تفسیر شوند) و آزمون اندریافت موضوع (تصاویری که داستان هایی را فراهم می خوانند) دو نمونه از آزمون های فرافکن هستند.
فرض بنیادی در این آزمون ها این است که نحوه ی ادراک وتفسیر مواد آزمون، یا ساختار دادن به این مواد توسط آزمودنی، می تواند ویژگی های اساسی عملکرد روانی فرد را نمودار سازد. در واقع در این آزمون ها به جای اندازه گیری صفات جداگانه، ترسیم یک تصویر جامع از کل شخصیت فرد مورد توجه قرار می گیرد.
می توان این گونه بیان کرد که در حقیقت در آزمون های فرافکن سعی می شود قسمت خصوصی شخصیت وارسی می شود و شرایطی فراهم آید که فرد تا حد زیادی با پاسخ های خود درآمیزد. در یک آزمون فرافکن محرک مبهمی ارائه می شود تا شخص هر طور که میل دارد به آن پاسخ دهد.
از لحاظ نظری، چون محرک مبهم است و مستلزم پاسخ خاصی نیست لذا فرد شخصیت خود را در محرک ارائه شده فرافکنی می کند. این آزمون ها تخیل شخص را می انگیزند و فرض بر این است که شخص با فرآورده های تخیلی خویش اطلاعاتی درباره ویژگی های شخصیتی دست می دهد.
آزمون اندریافت موضوع (TAT) یکی از آزمون های رایج فرافکن است که از سال 1935 به وسیله ی مورگان و موری در دانشگاه هاروارد بر مبنای نظریه نیاز-فشار ساخته شده است.
بنابراین نظریه نیاز و فشار دو عامل مهم هستند. نیاز در نظریه ی موری همان نقش انگیزه در نظریه سایر روان شناسان را دارد. موری معتقد است که نیاز نوعی انرژی است که البته ماهیت بیوشیمی آن زیاد مشخص نشده است ولی به واسط بعضی شرایط جسمانی و یا عوامل عاطفی برانگیخته می شود.
پرسشنامه چند جنبه ای شخصیتی مینه سوتا (MMPI) پرسشنامه استانداردی برای فراخوانی دامنه گسترده ای از ویژگیهای خود توصیفی و نمره گذاری آنهاست که یک شاخص کمی از سازگاری هیجانی فرد و نگرش وی نسبت به شرکت در آزمون را به دست میدهد.
از زمان تدوین MMPI توسط هاتاوی و مک کینلی در ۱۹۴۳ تا کنون این آزمون یکی از پر مصرفترین پرسشنامه های شخصیتی بالینی بوده و بیش از ده هزار منبع تحقیقی در مورد آن منتشر شده است.
علیرغم کاربرد گسترده این آزمون در رابطه با بعضی جنبه ها انتقاداتی از آن شده است. تا قبل از انتشار MMPI-II در سال ۱۹۸۹ آزمون MMPI از زمان انتشار آن در سال ۱۹۴۳ مورد تجدید نظر قرار نگرفته بود، لذا درباره کفایت نمونه هنجاریابی شده اصلی نگرانیهای جدی وجود داشت.
همچنین درباره محتوای ماده های MMPI اصلی نیز نگرانیهایی وجود داشت. در مواردی نوع دستور زبان و اشارات موجود در ماده ها منسوخ شده بود و دیگر از آن مفاهیم استفاده نمی شد.
بعضی از ماده های آزمون MMPI اصلی شامل عبارتهای وابسته به جنس بود که با توجه به معیارهای فعلی استفاده از چنین زبانی در آزمونهای روان شناختی مناسب نیست و نهایتا این نگرانی وجود داشت که مجموعه ماده های آزمون MMPI اصلی به اندازه کافی گسترده نبود که بتواند امکان ارزیابی بعضی از ویژگیهایی را که از نظر بسیاری از استفاده کنندگان آزمون مهم تلقی می شدند فراهم آورد.
در نتیجه پژوهشگران و استفاده کنندگان MMPI به طور کامل نیاز به تجدید نظر و هنجاریابی مجدد آن را حس کردند و سمپوزیوم MMPI در سال ۱۹۷۰ به طور کامل به موضوع تجدید نظر آن اختصاص یافت.
آزمون رورشاخ یکی از آزمونهای فرافکن است که از ده لکه جوهر تشکیل شده است. از آزمون شونده خواسته میشود توضیح دهد که لکهها او را به یاد چه چیزهایی میاندازند. هدف کلی آزمون سنجش ساختار شخصیتی مراجع با تاکید بر شیوههای ناهشیار وی در پاسخ دادن به لکههاست.
پرسشنامه چند محوری میلون یک پرسشنامه خود سنجی استاندارد شده است که دامنه ی گسترده ای از اطلاعات مربوط به شخصیت،سازگاری هیجانی و نگرش مراجعان به آزمون را میسنجد.
این پرسشنامه برای بزرگسالان 18 سال به بالا که دست کم توانایی خواندن آنها تا سطح کلاس هشتم است طراحی شده است. نسخه اصلی این آزمون در سال 1977 توسط تئودور میلون تدوین و ارائه شد و از آن زمان تا کنون 2 بارتجدید نظر شده است.
یکی از آزمون های شخصیتی است که بر اساس تحلیل عوامل ساخته شده است و از جدیدترین ابزارها در زمینه شخصیت است که تومسط مک کری و کوستا در سال 1985 تحت عنوان پرسشنامه شخصیتی NEO معرفی شد . فرم تجدید نظر شده این پرسش نامه توسط همان مولفین تحت عنوان فرم تجدید نظر شده پرسشنامه شخصیتی نئو ارایه شده است .
فرم بلند این پرسشنامه در 240 عبارت، به منطور اندازه گیری پنج عامل یا حیطه اصلی روان نژندی، برونگرایی، انعطاف پذیری، دلپذیر بودن و مسئولیت پذیری طراحی شده است.
همچنین این پرسشنامه فرم دیگری به نام NEO-FFI دارد که یک پرسشنامه 60 سؤالی است و برای ارزیابی پنج عامل اصلی شخصیت به کار می رود . در فرم 240 سؤالی هر عامل 6 سطح یا زیر مقیاس است، در حالیکه در فرم کوتاه هر عامل با 12 سؤال سنجیده می شود.
ثبت نام در کارگاه آزمون های روانشناسی
دومین دوره کارگاه حضوری آزمون های روانشناسی در استان اردبیل از نیمه اول مهر 1403 در مرکز مشاوره روانشناسی به مدت 24 ساعت توسط دکتر الهام نصرتی برگزار خواهد شد.
در این کارگاه عملی 5 آزمون مهم روانشناسی نئو، رورشاخ، میلون، TAT، MMPI به صورت تئوری و عملی تدریس شد. در پایان دوره به شرکت کنندهگان گواهی معتبر جهت فعالیت در کلینیکها، بیمارستانها و مراکز آموزشی صادر خواهد شد.
توضیحات تکمیلی
مدرس دوره | خانم الهام نصرتی |
---|---|
سطح آموزشی | تخصصی |
تعداد جلسات آموزشی | هشت جلسه |
مدت زمان آموزش | 24 ساعت |
پیش نیاز دوره | بدون نیاز به پیش نیاز |
نوع دوره آموزشی | کارگاه |
کد دوره ی آموزشی | 1025 |
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.