چگونه کودکم را تنبیه کنم؟

همه بچه‌ها گاهی اوقات اشتباه می‌کنند، قوانین را زیر پا می‌گذارند یا شیطنت زیادشان موجب آزار و اذیت بقیه می‌شود. نقش والدین در این مواقع، یادآوری مرزها و استفاده از راهکارهای موثر برای جلوگیری از رفتار نامطلوب و تقویت رفتارهای خوب بچه‌ها است. در اغلب مواقع پیدا کردن یک راهکار موثر تربیتی برای پدر و مادرها دشوار است. تنبیه کردن اصولی در واقع راهی برای یادآوری این موضوع به بچه‌ها است که رفتاری که انجام داده است اشتباه بوده و نباید تکرار شود.

قیمت ۱۰۰,۰۰۰ تومان

اشتراک 0 دیدگاه 198 بازدید

توضیحات

چگونه کودکم را تنبیه کنم؟

يكي از مسائل مهم و هميشه مطرح در خانواده ها، تنبيه کودکان است. تنبيه و تشويق، دو بازوي تعيين كننده روشهاي فرزند پروري اند كه هيچ كدام في نفسه خوب يا بد نيستند، بلکه تنبیه و تحسین کودکان در کنار هم باعث شکل گیری رفتار های شایسته در کودک می شود. راهکارهای تشویق و تحسین کودکان در فایل چگونه کودک خود را تحسین کنم به طور کامل آموزش داده شده است.

والدین هیچ گاه نمی خواهند به سر بچه های خود فریاد بزنند. ولی اغلب اوقات به قدری استرس دارند که راهکار دیگری نمی دانند و کودکان خود را به شدت تنبیه می کنند. شواهد پژوهشی نشان می دهد، فریاد زدن و کتک زدن کودکان در دراز مدت می تواند آسیب های بیشتری داشته باشد، از جمله ترک تحصیل، افسردگی، مصرف مواد مخدر، خودکشی و بیماری های قلبی. می توان گفت که تنبیه کردن غیراصولی کودکان تاثیر منفی بر کل زندگی آنها دارد.

گاهی اوقات لازم است که رفتارهای ناشایست کودک را نادیده بگیریم. خیلی از والدین نگران این هستند که با نادیده گرفتن رفتارهای کودک، باعث افزایش رفتارهای ناشاسیت در کودک خود شده و اصلاح رفتار انجام نگیرد. ولی خیلی مهم است که قبل از نادیده گرفتن، یاد بگیریم که چگونه باید رفتارهای آزاردهنده کودک خود را نادیده بگیریم؟

گاهی اوقات كودكان وقتی در موقعیتی قرار میگیرد که عوامل تنبیه کننده وجود ندارد، رفتار ناشایست خود را تکرار می کند. مثلا وقتی والدین کنار کودک نیستند، کودک در غياب آنها ممكن است فحش بدهند، با بزرگترها بي ادبانه رفتار كنند، به بچه هاي كوچكتر آزار برسانند. اين كودكان آموخته اند كه در حضور عوامل تنبيه كننده، اين رفتارها را انجام ندهند، اما دليلي نميبينند زمانی که عوامل تنبیه کننده وجود ندارد رفتار ناشایست خود را انجام ندهند!

بنابراین خیلی مهم است ما اصول تنبیه کردن رو در تربیت کودکمان یاد بگیریم. با تنبیه اصولی، کودک می آموزد که حتی وقتی عوامل تنبیه کننده نباشد، باز رفتار شایسته ای انجام دهد. به یاد داشته باشیم که فرزندپروری موثر به معنای کنترل کودک نیست، همچنین به معنای تلاش برای تغییر ماهیت و ویژگی های شخصیتی کودکان نیز نیست. یعنی والدین نباید تلاش کنند که کودک خود را شبیه آنچه در ذهن خود دارند، کنند. بلکه باید تلاش کنند تا کودک خود را بشناسند و بدانند که نیازهای کودک با نیازهای آنها متفاوت است.

تنها زمانیکه رفتار کودک یا نوجوان خود برای دیگران خطرناک است و موجب آسیب رساندن می شود، باید آنها را متقاعد کنید که تغییر کنند. اگر کودکان به طور مداروم از طرف والدین خود بازخورد منفی دریافت کنند، شروع به درونی کردن باورهای منفی در مورد خود می کنند و احساس می کنند که هرگز نمی توانند کاری را درست انجام دهند. در نتیجه دست از تلاش بر میدارند و یا حتی رفتارهای خطرناک خود را تکرار می کنند. پس باید بدانید که کلمات والدین بیشتر از آنچه تصور می کنند برای کودکان مهم است.

در این فایل آموزشی ابتدا توضیحاتی را در مورد تنبیه کردن و عقاید مختلف تنبیه ارائه کردم. سپس به راهکارهایی جهت اینکه چگونه باید کودک را تنبیه کرد پرداخته ام. و در پایان تکنیک های تنبیه کردن را به طور کامل توضیح دادم. با به کار بردن این تکنیک ها در قبال رفتارهای ناشایست کودک، می توان شاهد اصلاح رفتار در کودکمان باشیم.

توضیحات تکمیلی

مدرس دوره

خانم الهام نصرتی

سطح آموزشی

عمومی

تعداد جلسات آموزشی

یک جلسه

مدت زمان آموزش

20 دقیقه

پیش نیاز دوره

بدون نیاز به پیش نیاز

نوع دوره آموزشی

ویدئو آموزشی

کد دوره ی آموزشی

1012

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “چگونه کودکم را تنبیه کنم؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *