مدیریت احساسات پس از درمان سرطان
زمانی که درمان سرطان خود را شروع کردید، نمی توانستید برای روزی که تمام می کنید صبر کنید. اما اکنون که درمان خود را کامل کرده اید، مطمئن نیستید که برای زندگی پس از درمان به عنوان یک نجات یافته از سرطان آماده باشید یا خیر. مدیریت احساسات پس از درمان سرطان موضوع مهمی است.
با تکمیل درمان، احتمالا کمتر پزشکان مراقبت از سرطان خود را ملاقات خواهید کرد. اگرچه شما، دوستان و خانواده تان همه مشتاق بازگشت به یک زندگی معمولی هستید، اما بازگشت به زندگی بعد از سرطان می تواند ترسناک باشد. ممکن است نگران ملاقات کمتر با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باشید که از طریق مراقبت از شما حمایت کرده اند.
بهبودی پس از درمان سرطان فقط مربوط به بدن شما نیست. بلکه روان و ذهن شما نیز نیاز به درمان و بازگشت به زندگی دارد.
زمانی را برای اعتراف به ترس، اندوه و احساس انزوا که ممکن است در حال حاضر احساس می کنید، اختصاص دهید. سپس اقداماتی را انجام دهید تا بفهمید چرا این احساسات را احساس می کنید و چه کاری می توانید در مورد آنها انجام دهید.
ترس از عود در بازماندگان سرطان
هنگامی که سرطان پس از درمان عود می کند، عود سرطان نامیده می شود. ترس از بازگشت سرطان در بازماندگان سرطان رایج است. اگرچه ممکن است سالها بدون هیچ نشانهای از بیماری بگذرد، اما بازماندگان سرطان میگویند که فکر عود همیشه با آنهاست.
ممکن است نگران باشید که هر درد یا دردی نشانه عود سرطان شما باشد. در نهایت این ترس ها محو خواهند شد، اگرچه ممکن است هرگز به طور کامل از بین نخواهند رفت.
با صادق بودن در مورد احساسات خود با ترس خود کنار بیایید. سعی کنید در مورد احساسات خود احساس گناه نکنید یا آنها را نادیده نگیرید به امید اینکه آنها از بین بروند.
هنگامی که تمام تلاش خود را برای کاهش این خطر انجام دادید، ترس های خود را بپذیرید. این ترس ها را کنترل کنید و هر کاری که می توانید انجام دهید تا سلامت آینده خود را تحت تأثیر قرار دهید. سعی کنید:
- مراقب بدن خود باشید:
بر حفظ سلامت خود تمرکز کنید. رژیم غذایی سالم همراه با میوه ها و سبزیجات فراوان داشته باشید. ورزش را در روز خود قرار دهید. در ابتدا به راحتی پیش بروید، اما سعی کنید با ریکاوری، شدت و مقدار ورزش را افزایش دهید. به اندازه کافی بخوابید تا سرحال بیدار شوید.
این اقدامات ممکن است به بهبودی بدن شما از درمان سرطان کمک کند و همچنین با ایجاد حس کنترل بیشتر بر زندگی به آرامش ذهن شما نیز کمک کند.
- به تمام قرارهای بعدی خود بروید:
ممکن است زمانی که زمان قرار ملاقات بعدی شما فرا می رسد، از بدترین حالت بترسید. اجازه نده که تو را از رفتن باز دارد.
از زمان با ارائه دهنده خود برای پرسیدن سؤالات در مورد علائمی که شما را نگران می کند استفاده کنید. نگرانی های خود را بنویسید و در قرار بعدی خود در مورد آنها صحبت کنید. اگر دوست یا عضوی از خانواده دارید که به او اعتماد دارید، آن شخص را برای حمایت همراه خود بیاورید.
- در مورد خطر عود و علائمی که باید مراقب باشید بپرسید:
دانستن بیشتر ممکن است به شما کمک کند که کنترل بیشتری داشته باشید.
- تمام آزمایشات بعدی خود را دریافت کنید:
با برنامه های ارائه دهنده خود برای پیگیری و نظارت بر سرطان خود بحث کنید. با هم، یک برنامه پیگیری مشخص را بر اساس موقعیت فردی خود تدوین کنید. همه افراد به اسکن منظم یا آزمایش خون نیاز ندارند.
- از ارائه دهنده خود در مورد ایجاد طرحی برای جستجوی عوارض جانبی دیرهنگام درمان سرطان بپرسید:
بسیاری از درمان های سرطان می توانند سال ها بعد عوارض جانبی ایجاد کنند. از ارائه دهنده خود بپرسید که آیا به اسکن و قرارهای منظم نیاز دارید یا خیر.
- در مورد ترس های خود باز باشید:
نگرانی های خود را به دوستان، خانواده، سایر بازماندگان سرطان و ارائه دهنده یا مشاور خود بیان کنید. اگر از ایده بحث درباره ترس هایتان ناراحت هستید، سعی کنید افکار خود را در یک دفتر ثبت کنید.
- مشغول باش برخیز، لباس بپوش و تا می توانی از خانه بیرون برو:
فعالیت هایی را پیدا کنید که ذهن شما را از ترس هایتان دور کند. برای هر روز برنامه داشته باشید.
اکثر بازماندگان سرطان گزارش می دهند که ترس از عود با گذشت زمان از بین می رود. اما برخی رویدادها می توانند باعث ترس شما شوند. این احساسات ممکن است به ویژه قبل از ملاقات های بعدی با ارائه دهنده یا در حوالی سالگرد تشخیص سرطان شما قوی باشد.
استرس در بازماندگان سرطان
زمانی که سرطان برای شما تشخیص داده شد، ممکن است کاملاً روی درمان و سلامت خود تمرکز کرده باشید. اکنون که درمان را کامل کردهاید، همه آن پروژهها در اطراف خانه و کارهایی که در لیست کارهای شما قرار دارند برای جلب توجه شما رقابت میکنند. این می تواند باعث شود که شما احساس استرس کنید. شما فقط انرژی زیادی خواهید داشت، پس نه گفتن را یاد بگیرید.
احساس نکنید که باید همه کارها را یکجا انجام دهید. زمانی که یک برنامه روزانه جدید ایجاد می کنید، برای خود وقت بگذارید. سعی کنید ورزش کنید، با سایر بازماندگان سرطان صحبت کنید و برای فعالیت هایی که از آن لذت می برید وقت بگذارید.
افسردگی و اضطراب در بازماندگان سرطان
طولانی شدن احساس غم و خشم می تواند در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند. برای بسیاری از افراد، این احساسات با گذشت زمان کمتر می شوند. اما برای دیگران، این احساسات می تواند به افسردگی تبدیل شود.
به ارائه دهنده خود در مورد احساسات خود حرف بزنید. در صورت نیاز، می توانید به روانشناس که می تواند از طریق گفتگو درمانی، دارو یا هر دو به شما کمک کند مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام و درمان سریع کلیدهای غلبه بر افسردگی و مدیریت استرس است.
خودآگاهی در بازماندگان سرطان
اگر جراحی یا سایر درمانها ظاهر شما را تغییر داد، ممکن است نسبت به بدن خود احساس خودآگاهی داشته باشید.
تغییر در رنگ پوست، افزایش یا کاهش وزن، از دست دادن یک اندام، یا قرار دادن استومی ممکن است باعث شود احساس کنید ترجیح میدهید در خانه بمانید، دور از افراد دیگر. ممکن است از دوستان و خانواده کناره گیری کنید. اگر احساس می کنید شایسته عشق یا محبت نیستید، خودآگاهی می تواند رابطه شما با شریک زندگی تان را تیره کند.
مقاله خود آگاهی چیست و چگونه باید آن را افزایش دهیم را از وبلاگ سایت فاریاکلینیک مطالعه کنید.
برای غصه خوردن وقت بگذارید. اما همچنین یاد بگیرید که روی راه هایی تمرکز کنید که سرطان شما را به فردی قوی تر تبدیل کرده است. بدانید که شما بیشتر از زخم هایی هستید که سرطان پشت سر گذاشته است. وقتی نسبت به خود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، دیگران در کنار شما احساس راحتی بیشتری خواهند کرد.
تنهایی در بازماندگان سرطان
ممکن است احساس کنید که دیگران نمی توانند آنچه را که از سر گذرانده اید درک کنند. این باعث می شود که ارتباط با افراد دیگر سخت شود و می تواند منجر به تنهایی شود.
دوستان و خانواده ممکن است مطمئن نباشند که چگونه به شما کمک کنند. حتی ممکن است برخی از افراد از شما بترسند زیرا سرطان داشته اید. افرادی که در این سفر نرفته اند ممکن است نتوانند با آنچه شما پشت سر گذاشته اید ارتباط برقرار کنند.
برای کمک به کجا مراجعه کنیم
گاهی اوقات صحبت با دوستان یا خانواده می تواند کمک کننده باشد. اما ممکن است احساس کنید که آن افراد نمی توانند به درستی درک کنند که شما در چه حالی هستید. مشاوره با متخصص روانشناسی می تواند به شما کمک کند تا دوره بعد بهبودی را به خوبی سپری کنید. احساساتتان را نظم بخشیده و راه هایی برای مقابله با احساسات خود را پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید