آسیب‌شناسی روانی_ اختلالات سوماتیک سمپتوم

اختلالات سوماتیک سمپتوم به علل کاملا روان‌شناختی در بیماران ایجاد می‌شود. اختلالات سوماتیک سمپتوم در طبقه اقتصادی_اجتماعی پایین که تحصیلات پایین دارند، شایع‌تر است. معمولا قبل از بروز اختلالات سوماتیک سمپتوم فرد یک رویداد تنش‌زا را تجربه می‌نماید.

در این آموزش انواع اختلالات سوماتیک سمپتوم به صورت جامع و کامل آموزش داده شده است. همچنین تشخیص افتراقی این اختلال با نشانه‌های بدنی و درد مزمن همراه با ملاک‌های اختلال سوماتیک سمپتوم آموزش داده شده است.

قیمت ۵۴,۰۰۰ تومان

اشتراک 0 دیدگاه 450 بازدید

توضیحات

اختلالات سوماتیک سمپتوم اختلالاتی هستند که بیمار علائم جسمی دارد ولی علل کاملا روان‌شناختی است. اختلالات سوماتیک سمپتوم یا فاقد هرگونه علت جسمانی (بدنی) هستند، یا علل جسمی موجود توجیه‌کننده شدت علائم نیست. در آسیب‌شناسی روانی_اختلالات سوماتیک سمپتوم به بررسی کاملا این اختلال پرداخته شده است.

شیوع اختلال سوماتیک سمپتوم در جمعیت بزرگسال 5 الی 7 درصد است. شیوع این اختلال در زنان بیشتر از مردان است. صفت شخصیتی حالت عاطفی منفی (روان‌رنجورخویی) عامل خطر برایا ختلال سوماتیک سمپتوم است.

با توجه به اینکه روان‌رنجورخویی اصلی‌ترین عامل خطر برای افسردگی و اضطراب است، اختلالات افسردگی و اضطراب به صورت همایند با اختلال سوماتیک سمپتوم بروز می‌نمایند.

انواع اختلالات سوماتیک سمپتوم

  • اختلال سوماتیک سمپتوم (اختلال با علائم بدنی)

اگر فرد علائم بدنی جدی دارد که علت بدنی ندارد، اختلال سوماتیک سمپتوم تشخیص‌گذاری می‌شود. در این اختلال بیمار دارای نشانه‌های جسمانی ناراحت‌کننده است که باعث مختل شدن زندگی روزمره می‌شود.

  • اختلال اضطراب بیماری

اگر فرد مسئله نگرانی از ابتلا به یک بیماری جدی داشته باشد تشخیص اضطراب بیماری داده می‌شود. این بیماران نشانه‌ها و علائم جسمی خود را سوءتعبیر می‌کنند و همیشه اضطراب بیماری را دارند.

  • اختلال تبدیلی (کارکرد عصبی)

در اختلال تبدیلی یک شکایت مشخص در یک عضو مشخص وجود دارد. این شکایت می‌تواند جنبه حسی یا حرکتی داشته باشد. از اختلالات تبدیلی حسی می‌توان به کوری تبدیلی و کری تبدیلی و ازا ختلالات حرکتی می‌توان به فلج تبدیلی اشاره نمود.

  • اختلال ساختگی

در اختلال ساختگی فرد به طور عمدی بیمار را در خود مدل‌سازی می‌کند تا نقش بیمار را بازی کرده و مورد توجه کادر درمان قرار بگیرد. نظریه‌های سایکوداینامیک حاکی از آن است که بسیاری از این بیماران در دوران کودکی مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند و یا دچار محرومیت بوده‌اند. اقامت در بیمارستان نوعی گریز از محیط آسیب‌رسان خانه است.

آموزش آسیب‌شناسی روانی_اختلالات سوماتیک سمپتوم

در این آموزش تاریخچه اختلالات سوماتیک سمپتوم به طور کامل تدریس شده است. سپس انواع اختلالات سوماتیک سمپتوم همراه با ملاک‌های تشخیصی و تشخیص افتراقی آموزش داده شده است.

 

توضیحات تکمیلی

مدرس دوره

خانم الهام نصرتی

سطح آموزشی

تخصص روانشناسی

تعداد جلسات آموزشی

یک جلسه

مدت زمان آموزش

27 دقیقه

پیش نیاز دوره

بدون نیاز به پیش نیاز

نوع دوره آموزشی

ویدئو آموزشی

کد دوره ی آموزشی

1031

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آسیب‌شناسی روانی_اختلالات سوماتیک سمپتوم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *